pátek 21. května 2010

Duben: lehoučka rekapitulace

Duben byl měsíc deštivého počasí, ale přece jenom se podařilo někde něco povylízt a zavítat i na ten písek. Dokonce jsme se s Háčkem velkou náhodou vydali zalízt na Modřín. To mi takhle jednou ráno píše Háček sms ve smyslu, jestli nevymyslíme nějakou lumpárnu, tak mu odepíšu, ať se staví, že v tom nevidím problém. Když debatujeme u nás před barákem, tak se z protějšího baráku vyvalí Šatavis a vnukne nám nápad. Ať s nima vyrazíme na dva dny směr Modřín. Bez velkého váhaní na sebe s Háčkem juknem a řeknem jedem. Za dvě hodiny už stojíme na parkovišti pod skalami, kde je spoustu kaluží a brutální mokro. Šatavis nás ale uklidní, ať se nebojíme, že věže budou suchý! A tak balíme vercajk a valíme směr skály. Šatavis se pouští s Havlisem do nějakejch prváču a my se jdem rozlízt. Nejprve si vyberem na pohled krásnou cestu shodou okolnosti od Šatavise, když jsme v půlce, tak se dozvídáme, že to je IXb. Což na rozlez není ideální. Takže si pověsíme u 6. háku pytel a valíme dolů. Pokračujem směr Tisá a narážíme na krásnou věž. Jméno už si nepamatuju, ale vim, že si na ní vylezem nádherný klasický VIIb "Jížní střední cestu". V tý se krásně s Háčkem vystřídáme a valíme na něco dalšího. Večer se přesuneme do Tisé do hospody, kde posedíme pár hodin jako jediný štamgasti. Ráno se probouzíme se sluníčkem na terase před hospodou a valíme zase do skal. Šatavis a Havlis jdou něco tlouc a my valíme do Anglickýho parčíku. Zde vylezeme X cest. Přesný množství už nevím, přece jen je to dlouhá doba! :-D.

O pár dní později vyrážím s Barčou pokoušet nějaký ty bouldry, co jsem si vyhlídnul u Jizery. Zima je suprová, takže tření přeje, ale bohužel si v prvním bouldru během pár minutek roztrhu prst a tak s Barčou volíme ústup, jelikož druhý den jedeme směr Zbiroh a poté na otvíraní skaláku. V sobotu ráno mi volá Rockhans, jestli se k nám může připojit a jet s náma lízt. Tak se domluvíme na druhou hodinu, že vyrazíme. Na Zbirohu začnem nějakou novou VII od Pepise na Sněm, potom si dáme jeho starý VIIb "Štasný Jim" taktéž na Sněm. A razíme dál směr Šnek, kde máme sraz se Štěpindou a Pavlikem. Cestou ještě zkusím VIII na Adršpašský masiv od Špeka, ale pod druhým kruhem je moc vlhko a tak po pár odskokách volím ústup. U Šneka nás doběhne Háček se Žábou. Já si jdu s Pavlikem vylízt Sicilské klaní za VIII, pěkně na OS. A Háček mezitím vytáhne VIIb na Mušli. V tom se ale udělá Rockhansoj a Žáboj zle ze včerejší kalenice a volí ústup směr Rokytnice. My s Háčkem a Barčou ovšem nevyměknem a razíme na Otvíraní skaláku. Akce je to dle očekávaní vydařená, a proto si ráno jedem na koupák spravit žaludky česnečkou. Háčka zde necháme a rázíme s Barčou opět na Zbiroh. Barču nechám na louce se učit a valim do skal za Wattem. Ukážu mu pár místních skvostů a valíme domů. Barča odjíždí domů a já se chystám v týdnu jít navrtat pár dalších cest na Vodní kačku.






Padání 2010
Víkend potom vyražíme s Pavlikem na Padaní. Do auta sebou berem Matouše Pokornýho a Báru Kubatovou. Vyrážíme už v pátek navečír, aby jsme v sobotu nemuseli brzo vstavát. V sobotu se vydatně nasnídame, razíme se zaprezentovat a hurá do skal. Letošní Padaní vypadá vcelku vydařeně, šutry blízko u sebe, vysoký s nádherejma bouldrama a podaří se nám tu i několich těchto skvostných linek vylízt. A k tomu ještě vidět světovou elitu kosit bouldry, o kterých se mi ani nezdá!

Žádné komentáře:

Okomentovat