neděle 11. dubna 2010

Objevování skal v mém okolí



Počasí nám o víkendu moc nepřeje a tak se rozhodnu dnes prozkoumat okolí Jizery a najít tam nějaký ty skály. Vezmu sebou Rockhanse, který má nějaké ty tipy a razíme. Nejprve jdem na pravý břeh Jizery hluboko do lesa, kde nalézame několik skalek břidlicového materiálu, kde je velký potenciál prvovýstupů. Sice spíše lehčí, ale přesto krásný. Dokonce jsme našli dva staré borháky takže tu už nejspíš kdosi s harrachovských lezců kdysi pobíhal. Několik ilustračních fotek zde:Poté jsme se vydali prozkoumat jednu skálu, o které vím už dlouho jelikož je nedaleko Drytoolove oblasti Na mejtě. Tato skála má podobný materiál jako je jizerská žula. Vede zde na ní jediná cesta po dvou hodně starých rezavých skobách!
No a cestou domů jsme ješte zaběhli na levý břeh Jizery. Zde jsme narazili na několik bouldrových šutrů s krásnými možnostmi lezení. Hned v týdnu se vydám něco očistit a oprášit! V této budoucí bouldrové lokalitě je i několik okrajových skal s výškou okolo 15 metrů, na které by šlo i něco vynejtovat: posuďte sami:

1 komentář:

  1. ty jo hned tam běžím s partičkou. hráběma. kartáčem. lopatou a krompáčem. to by bylo, abychom něco nevykopali. nahoru skály nerostou, ale dají odkopat. wattička

    OdpovědětVymazat